Yabancı Sanılan 10 Yerli Marka 2023! Beklemediğiniz Markalar..

Türkiye'de pek çok marka var, bazıları uluslararası pazarda da popüler. Ancak, bazen bu markaların pek çok kişi tarafından Türk kökenli olduğu veya Türk kökenli şirketler tarafından satın alındığı bilinmiyor ve yabancı sanılıyorlar. İşte, yabancı sanılan birbirinden değerli 10 Türk markası.

Yabancı Sanılan Yerli Markalar

1- LC WAIKIKI: 1987 yılında Fransa'da kurulan bir perakende şirketidir. 1991 yılında Taha Group tarafından satın alınmıştır. Şu anda dünya çapında 38 ülkedeki 833 mağaza ağı ile giyim ve aksesuarlar alanında çeşitli ürünler sunar. Şirket, kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla sunma konusunda ünlüdür ve müşterilerine her yaşa ve her bütçeye uygun seçenekler sunar. Ayrıca, sürdürülebilir tasarım ve üretim ilkelerine de önem verir ve bu konuda girişimlerde bulunur.

Lcwaikiki

2- Lescon: Giyilebilir aksesuarlar ve ayakkabı ürünlerini sunan bir perakende şirketidir. 1922 yılında Aydın Erbay tarafından kurulan şirket, uzun yıllardır sektörde faaliyet göstermektedir. Lescon, başta Türkiye'de 60'ın üzerinde mağazası olmak üzere dünya çapında birçok ülkede mağaza ağına sahiptir. Şirket, müşterilerine kaliteli ve modaya uygun ürünleri sunmak için sürekli olarak yenilikçi yaklaşımlar benimser. Lescon aynı zamanda yerli spor kulüplerimiz için forma üretiminde bulunmaktadır.

Lescon

3- English Home: Turgut Aydın Holding tarafından kurulan English Home, Türk yapımı bir ev dekorasyon ve ev içi aksesuarları üreten bir markadır. 2009 yılında kurulan English Home'un bugün Türkiye genelinde yaygın bir şekilde satış noktaları bulunmaktadır. Kaliteli ve şık ürünler sunmayı amaçlayan firma, aynı zamanda yurt dışında da 6 ülkede 300'ün üzerinde mağazası ile satışları bulunmaktadır.

English Home

4- DYO: Durmuş Yaşar Oğullarının kısaltması olan DYO, Türk yapımı bir boya ve boya malzemeleri üreten şirkettir. Şirket, müşterilerine kaliteli ve uygun fiyatlı boyalar sunmayı amaçlamaktadır. DYO; Türkiye'de 3, Romanya, Rusya ve Mısır'da 1 boya fabrikasıyla ve birçok ülkedeki satış noktaları ile hizmet vermektedir. DYO, sektördeki başarıları sonucunda geçtiğimiz yıllarda Avrupa'nın en iyi 22.boya firması olarak seçildi.

DYO

5- Defacto: Zeki Cemal Özen tarafından kurulan Defacto, Türk giyim perakendeciliği şirketidir. Şirket, modaya uygun, kaliteli ve uygun fiyatlı giyim ürünleri sunmayı amaçlamaktadır. Defacto, 1997 yılında kurulmuştur ve bugün Türkiye genelinde 300'ün üzerinde birçok satış noktası bulunmaktadır. Aynı zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde de satışları bulunmaktadır.

Defacto

6- Koton: Kurucu üyeleri Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz olan Koton, Türk giyim perakendeciliği şirketidir. Şirket, modaya uygun, kaliteli ve uygun fiyatlı giyim ürünleri sunmayı amaçlamaktadır. Koton, 1988 yılında İstanbul'da kurulmuştur ve bugün Türkiye genelinde 300'ün üzerinde satış noktası bulunmaktadır. Aynı zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde de 200'den fazla satışları bulunmaktadır. Koton, geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır, bu yelpaze erkek, kadın ve çocuk giyim ürünleri içermektedir.

Koton

7- Gratis: Uygun fiyatlara kişisel bakım ürünleri ile popülerleşen Gratis: Demir Sabancı tarafından SEDES Holding bünyesinde 2009 yılında  kurulmuştur. Marka isminin anlamı, "Neredeyse Bedava" sloganını ifade etmektedir. Türkiye'de 600'ün üzerinde mağazası bulunuyor. Gratis, Avrupa dahil birçok bölgedeki satış noktalarında kişisel ve kozmetik ürünleriyle hizmet vermektedir.

Gratis

8- Madame Coco: 2011 yılında İstanbul'da ev tekstili ve dekorasyonu üretmek amacıyla İlhan Tanacı tarafından kurulan Madame Coco, Türk giyim şirketidir. Modaya uygun, kaliteli ve uygun fiyatlı kadın giyim ürünleri sunmaktadır. Türkiye genelinde 200'ün üzerinde yurt dışındaysa 40'ın üzerinde satış noktasına sahiptir ve diğer ülkelere de ihracat yapmaktadır.

Madame Coco

9- Molfix: Hayat Holding kurucusu olan Yahya Kiğılı tarafından İstanbul'da kurulan Molfix, Türk bebek bezi markasıdır. Çocuklar için konforlu, kaliteli ve güvenli ürünler sunmaktadır. Şirket, 1990 yılında Türkiye'de kurulmuş ve bugün Türkiye, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika gibi birçok farklı ülkede faaliyet göstermektedir. Molfix, çocuklar için mükemmel bir bakım deneyimi sunmak amacıyla yüksek kalite standartları ve uygun fiyatlar sunmaktadır. Molfix, 8 fabrikası ile 100'den fazla ülkede yaygın olarak kullanılmaktadır.

Molfix

10- Casper: 1995 yılında 3 üniversite mezunu genç olan Yalçın Yıldırım, Ali İhsan Taşkın ve Altan Aras Fakılı tarafından İstanbul merkezli kurulan Casper, Türk telekomünikasyon şirketidir. Bulunduğu coğrafya içindeki en büyük üretim tesislerinden birine sahip olan Casper, yılda 1 milyon adet üretim hacmine sahiptir. Şirket; akıllı telefonlar, tabletler ve diğer cihazlar üretmektedir. Casper, sadece Türkiye'de değil, dünya çapında birçok ülkede satış yapmaktadır.

Casper

Burada olduğunuz için teşekkür ederiz. Şimdi de bu yazımızla benzer konuya sahip olan diğer yazımıza Yerli Sanılan Aslında Yabancı Olan 10 Marka başlıklı içeriğimize  buradaki linkten ulaşabilirsiniz.


3 yorum:

  1. Adsız23.8.22

    Derli toplu içerik, güzel anlatılmış başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Adsız27.9.22

    Oha casper türk markası mı? Vay be

    YanıtlaSil
  3. Adsız4.10.22

    LC Waikiki hiç de Türklere ait değil gibi

    YanıtlaSil



Blogger tarafından desteklenmektedir.